REMY METAILLER
© Dylan_Wolsky
Vélo
REMY METAILLER
Enduro - 33 years

Remy_Metailler_Quickshift 8Dylan_Wolsky

“Ik wil alles uit het leven halen en er zeker van zijn dat ik alles heb gegeven”

 

Rémy Métailler is een MTB-legende op internet, met meer dan een half miljoen volgers op de sociale media. Zijn video's worden stuk voor stuk tienduizenden keren bekeken. De “trailpreviews" op zijn YouTubekanaal worden gretig bekeken en zijn uitgegroeid tot zijn handelsmerk: alleen of samen met een andere rijder geeft hij commentaar over de route, de sprongen en de figuren en daarnaast geeft hij adviezen terwijl hij intussen op volle snelheid van de steile pistes afrijdt. En niemand was eerder op dat idee gekomen! Het is een innovatief concept waar amateurs uit de hele wereld bij wegdromen.

 

Canada als tweede vaderland

Maar Rémy Métailler maakt niet alleen mooie filmpjes. Hij is ook en vooral een groot mtb-talent, door iedereen erkend. Een professionele sporter die elke dag traint om zijn grenzen te verleggen. Verder, hoger, sneller. Hij vliegt naar beneden zoals hij geniet van het leven, vol passie!

 

Na het behalen van een diploma aan een businessschool verhuisde de geboren Niçois met zijn hele hebben en houden (en vooral zijn fietsuitrusting) in 2013 naar Squamish, aan de westkust van Canada. De stad ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Whistler. In de zomer verandert dit befaamde skioord in een paradijs voor mountainbikers, waar ook het vermaarde Crankworx-circus neerstrijkt. Het wereldberoemde Whistler Mountain Bike Park is het favoriete speelterrein van de Fransman, die altijd op zoek is naar spanning en sensatie.

Remy_Metailler_Quickshift_© Dylan_Wolsky

Een offroad-atleet

De veelzijdige en atypische Rémy Métailler blinkt uit in Enduro – een combinatie van cross-country en freeride – zijn favoriete discipline. Ook houdt hij ervan om indruk te maken op de kronkelige parcoursen van het urban downhill-fietsen, waar elke fout direct fataal is! De geboren freerider heeft daarnaast meegedaan aan verschillende edities van de Red Bull Rampage waaraan de beste mtb-slopestylers meedoen. Deze mountainbiker voelt zich overal thuis, op straat of midden in de natuur!


Rémy heeft zich in 2020 aangesloten bij de Julbo-familie. Voorzien van een lichte en technisch geavanceerde bril die hem een groot gezichtsveld biedt, richt hij zich op de perfecte lijn. Een lust om naar te kijken!

Remy_Metailler_Quickshift J76500140© Dylan_Wolsky

- Related news -