Lucy BARTHOLOMEW
© www.jeremy-bernard.com
Trail running
Lucy BARTHOLOMEW
Ultra-Trail - 27 years

LucyBartholomew_Julbo_2018_©www.jeremy-bernard.com

“Gebruik je glimlach om de wereld te veranderen!”

 

Lucy Bartholomew is een ultratrail-loopster met een ultraglimlach! “Blijf lachen, ook al gaat het slecht.” Het zijn de belangrijkste woorden die ooit tegen haar zijn gezegd. De jonge Australische past dit principe letterlijk en voorbeeldig toe, om het beste van zichzelf te geven, niet alleen in de sport, maar in haar hele leven. Zo goed dat het leven haar toelacht!

 

Haar eerste ultra van 100 km toen ze 15 was!

Lucy rende haar eerste ultra, een loop van 100 kilometer, in de voetsporen van haar vader in de Blue Mountains van Australië. Ze was toen nog maar 15 jaar! Toen ze na 12 uur en 36 minuten de eindstreep passeerde, voelde ze zich ijzersterk en was ze vervuld van blijdschap. Daarvoor had ze altijd een hekel aan hardlopen gehad. Maar deze ervaring veranderde haar leven. De voormalige netbalspeelster - een sport die is afgeleid van basketbal - begon te fantaseren over een carrière als die van Emelie Forsberg. De Zweedse is een van de beste trailrunners ter wereld...
en tijdens het rennen lacht ze voortdurend! 

 

In 2014 wordt Lucy in Chamonix wereldkampioen junioren in het skyrunnen: rennen op een hoogte boven de 2000 meter. Ze rijgt de overwinningen aaneen: thuis in Australië, waar ze als 21-jarige haar eerste100 kilometerrace wint, in de Gobiwoestijn in Mongolië, Italië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika... De Julbo-atlete is zowel in de bergen als op de weg razendsnel en onderscheidde zich in 2017 in Frankrijk toen ze tweede werd op de 80 km van de beroemde Marathon du Mont-Blanc en vijfde in de geduchte TDS® (120 km).

Een aanstekelijke energie

Aan de finish steekt Lucy vaak haar armen omhoog. Maar winnen gaat voor haar verder dan dat. Het draait om het verlaten van je comfortzone en het verleggen van je grenzen om er gelouterd uit te komen. Van de duisternis naar het licht gaan, om jezelf beter te leren kennen en je mogelijkheden te leren waarderen. Rennen is geloven in jezelf.

 

Aan de start beseft ze hoe zwaar de inspanningen zullen zijn en aarzelt ze niet om haar positieve vibes te delen. Ze knuffelt haar concurrenten één voor één en krijgt op die manier nieuwe energie. Want Lucinda - haar echte voornaam - is vooral verliefd geworden op de ultra-afstanden vanwege de sfeer die rond de wedstrijden hangt en de oprechte menselijke relaties, en niet zozeer vanwege de enorme fysieke en mentale uitdaging van deze discipline.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Als Lucy Bartholomew niet rent, is ze aan het koken. De fraaie blondine is een yogafanaat en luistert goed naar haar lichaam. Ze zorgt er uitstekend voor en voedt zichzelf alleen met plantaardig voedsel, want ze is ervan overtuigd dat ze daardoor beter herstelt. De outdoor- en avonturenliefhebber traint haar lichaam afhankelijk van haar behoeften, in verbinding met zichzelf en de natuur. Licht als een veertje en vrij als een vogel gaat Lucy waar de wind haar heen leidt. Met een grote glimlach op haar gezicht.

 

LucyBartholomew_©maximemoulin

- Related news -